Kaunertali edzőtáborról...

...értékelés az edző tollából
2008. 11. 06, Csütörtök

Kaunertali edzőtábor 2008. október 25.- november 1. - őszi szünet:

Jól sikerült edzőtábort zárt az egyesület a múlt hétvégén, szombaton. A hat napos síelés mindent hozott, volt napsütés, havazás, szélvihar. Ennek ellenére minden nap lehetett síelni, igaz volt olyan sínap, hogy az edzés közben több pihenőt kellett tartani a szél miatt.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az első négy nap az ifi versenyzőink, illetve más klubok ifjúsági versenyzői is részt vettek a táborban a válogatott keret szervezésében. A serdülő versenyzők nagyon élvezték, hogy egy pár napot az idősebb versenyzőkkel együtt edzhettek.

pic_2

Az első nap besízéssel kezdődött, majd kis kapukból kirakott ívet kellett megsízni a gyerekeknek. Az edzések minden nap reggel 8 órakor kezdődtek és körülbelül fél egyig tartottak. Emiatt reggel 6 órakor már ébresztő volt a csapatnak, és a kisbuszok 7 órakor indultak a gleccserre. Ahogy leértünk a hegyről ebéd várta a gyerekeket, majd 1 óra pihenő következett. Nem kellett sokat kérni a versenyzőket (edzőket sem), hogy pihenjenek, a 3000 méteres magasságban végzett munka kifárasztotta a csapatot. A pihenő után jött a tanulás ideje, majd a délutáni edzés. Ági néni (Herczegh Ágnes) több alternatívát is kidolgozott az elfáradt izmok megmozgatására. Volt, hogy tornateremben, volt, hogy uszodában történt a tréning, de volt olyan is, hogy hegyi terepfutásra ment a csapat.

pic_3

Egy ilyen nap után mindenkinek jól esett a „mi Vali nénink” főztje, három fogásban. A nagyobbak a vacsora után még videó elemzést végeztek az edzőkkel, a kisebbek a még maradék energiájukat fogyasztották takarodóig.

Három nap óriásműlesikló és három nap műlesikló edzés volt tervbe véve, amit teljesítetett is a csapat.

A serdülő válogatott versenyzőink – Simon Sarolta, Halmágyi Zoltán, Kékesi Marci (vendég) - egy napos pihenővel szakították meg a tábort, mivel ők már háromnapos sízés után jöttek az edzőtáborba.

Az edzői csapat – Bónis Ferenc, Stark Márton, Vági Zoltán – szerint jól sikerült tábort zártunk, a versenyzőink mindegyike fejlődött, tudtuk tartani a terveket.

Reméljük a következő tábort már Murauban tudjuk tartani!