Fedett pályás edzőtábor Dresdában

2008. 09. 01, Hétfő

Augusztus 25-én csapatunk kisebb versenyző gárdája – Simon Saci, Vági Luca, Simon Sebi, Szűcs Leó és Kékesi „BodeMarci” Bónis Feri és Vági Zoltán edzővel – elindult Németországba, a Senftenberg-i fedett sícsarnokba.

A körülbelül 750 km autókázás után délután öt óra körül megérkeztünk a csarnok mellett található kis bungalow telepre. A szállás elosztása zökkenő mentes volt, mivel heten kaptunk két darab 5 személyes bungalowt, egyikbe a gyerekek, a másikba az edzők költöztek.
A közös vacsorakészítés és vacsora után, mindenki várta a másnapi síelést, főleg azok a gyerekek, akik még nem voltak fedett sícsarnokban.

pic_1

Másnap a reggeli torna, illetve a reggeli után tíz óra előtt már „zsilipeltünk” be a pályára. A délelőtt csak a csapatunknak volt nyitva a csarnok, teljes odaadással uraltuk az egész pályát. Az edzés egy félórás bemelegítéssel kezdődött, ami szabad síelést jelentett szlalom kanyarokkal. A hó optimális, csak hóágyúzott hó, keményre kifagyva.
A pálya 18-20 kapu kitűzésére alkalmas, egy kör a liftezéssel körülbelül 5 perc. Ez egy nagyon intenzív szlalom edzésre ad lehetőséget. Egy nap a két edzésen a versenyzők összesen 580-600 szlalom kaput mentek, aminek az eredménye megmutatkozott a pénteki nap végére.
A pályafenntartók meghagytak a „halleban” két ugratót, ami a játékos levezetésre is lehetőséget adott.

A csomagjainkban megtalálható volt a görkorcsolya is, azzal a szándékkal, hogy a síedzéseket kiegészítjük még a görkorival, de a pörgős síedzések eléggé kifárasztották a csapatot, úgyhogy ez elmaradt ezekben a napokban.

A délutáni edzés után a gyerekek a csarnok melletti kis tónál játszottak, kacsaköveztek, tutajoztak a vacsoráig. A tó egyébként arra szolgál, hogy az évente kétszer megrendezésre kerülő „sí és snowboard dzsembori” keretein belül, egy hatalmas rámpáról ugranak a versenyzők a vízbe sível és boarddal.

Csütörtök délután sikerült az edzést egy órával előbb elkezdeni és befejezni, így lehetőségünk volt Dresda óvárosában sétálni egyet. A régi városnegyed gyönyörű volt, sajnos időnk nem engedte, hogy akár a képtárba, akár a múzeumba bejussunk, de kaptunk egy kis ízelítőt – ahogy ők hívják - Dresda „régi városából”.

Pénteken elmaradt a reggeli torna, helyette pakolással töltöttük az időt. Kilenc órától tizenegyig aktív szlalom edzés, majd a sífelszerelések elpakolása, délben ebéd és indulás haza. A délutáni Prágai forgalom kicsit lelassította a hazautat, de este 8 óra körül bekanyarodtunk Biatorbágyra.
Kivételesen nem az ÖMV kútra érkeztünk, ahová szoktunk, mivel még volt egy fontos feladata a csapatnak. Egyik versenyzőknek a napokban volt a születésnapja és ezt a megérkezéskor egy rögtönzött szülinapi bulival ünnepelte meg a csapat.
Jól sikerült tábort zártunk mind technikailag, mind hangulatilag.