A K2 Funsports Club Egyesület - alapadatok

2014. 06. 06, Péntek
K2 Funsports Club logo 
Az Egyesület neve: K2 Funsports Club
Az Egyesület székhelye: 1036 Budapest Pacsirtamezõ utca 16.
Képviselő: Takács Gergely - elnök
Adószám: 18063428-2-41
Bankszámlaszám: BB.Rt. 10103104-13471722-00000005
Bírósági nyilvántartása vétel időpontja: 1994. augusztus 23.
Nyilvántartási szám: 6015
Közhasznú besorolás: Közhasznú társadalmi szervezet

Végzés száma, időpontja:

 

 

16 Pk. 60.576/1994/8. 2009. április 15.

 

 

Az Egyesület honlapja:

www.k2funsports.hu

Az Egyesület elektronikus elérhetősége:

mail@k2funsports.hu;

Az Egyesület jogállása:

Sport és életmód Egyesület, közhasznú szervezet

A szervezet célja:

Az Egyesület tagjai és kívülállók részére a síelés, snowboardozás, kerékpározás, úszás és vitorlázás sportágak művelésére, fejlesztésére, ezáltal e sportágak művelőinek szellemi és testi megerősödésére, önfegyelmének és erőnlétének megtartására törekszik.

 Az Egyesület országosan szervezeteket hozhat létre, és szakosztályokat létesíthet. Asportági szövetségek irányításával és vezetésével a sportágak fejlesztése a pesti és Pest környéki régióban mind gyermek, serdülő, kadet, junior és felnőtt férfi, mind női szakágban. Az Egyesület célja szövetség által meghírdetett éves versenynaptárban meghatározott rendezvényeken való részvétel és a szövetséggel közösen rendezvények, versenyek szervezése, lebonyolítása. Kiemelt hangsúlyt fektet ezen sportágak oktatására, ennek keretében a szövetség infrastruktúráján keresztül, annak országos oktatási hálózatára épülve, biztosítja az edzés lehetőségét bárki számára. Szem előtt tartva azt, hogy a mozgás és a sport bármely korosztály számára más mdon el nem érhető előnyöket rejt magában, tömegsport programok, nyitott rendezvények lebonyolításával kíván esélyt adni az egyén számára a hasznos időtöltéshez.

Az Egyesület törekszik arra, hogy nemzetközi kapcsolatokat építsen ki hasonló profilú Egyesületekkel.

Az Egyesület kezdeményezi és támogatja a tevékenységi körébe tartozó tudományos és módszertani tanulmányok kiadását, elősegíti azok népszerűsítését és gyakorlati felhasználását.

Az Egyesület célja a fogyatékos fiatalok mozgásának, kommunikációjának, ezáltal életkörülményeinek javulásának elősegítése, elsősorban a síelés segítségével.