Nemzetközi versenyen a K2-Freestyle SE síversenyzői

2007. 12. 05, Szerda

Elindult a nemzetközi versenyszezon az ifjúsági és felnőtt korosztályban is versenyzőink részére.

2007. december 3-án hétfőn műlesiklásban versenyeztek a Kaunertal-i gleccseren (www.gletscher.at ), Ausztriában, kedden pedig az óriásműlesiklásra került sor.

Versenyzőink közül

  • Stark Márton (1988),
  • Szabó Bence (1986),
  • Bujtás Csaba (1992) és
  • Farkas Norbert (1992) indultak.

A magyar versenyzők közül a szlalomban a legjobb eredményt a legfiatalabb, első éves ifjúsági versenyzőnk Farkas Norbert érte el 1:57,07-es összidővel, és 113,22 FIS ponttal (eredmény: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=52973 ).

Az első futam részeredménye után még a legjobb Stark Márton volt, és Szabó Bence a második, de Marci sajnos hibás kapuvétel miatt a második futamban nem indulhatott, Bence pedig a második futamban hibázott és kiesett. Egyesületünkből még Bujtás Csaba indult a szlalom versenyen, de a második futamban hibázott, és így nem tudta folytatni a versenyt.

Az óriásműlesikló versenyen, kedden szintén klubunk versenyzője Stark Márton szerezte meg a legjobb helyezést a magyar versenyzők közül. Időeredménye: 2:38,64, FIS pontja: 108,17 (eredmény: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=52975 ).
Farkas Norbert a harmadik, Bujtás Csaba a negyedik legjobb magyar versenyzőként zárta az óriás versenyt.
Szabó Bence a második futamot sajnos nem tudta teljesíteni.

A szerdára tervezett SG (szuper óriásműlesikló) verseny sajnos a havazás miatt elmaradt, úgyhogy versenyzőink pár napig itthon vannak, pótolják a gimnáziumi, illetve egyetemi tanulmányaikat, és a hétvégén, illetve a jövő héten indulnak vissza Ausztriába edzeni, illetve versenyezni.

pic_1

Farkas Norbert

Bujtás Csaba és Farkas Norbert osztrák edzővel, illetve a Salzburgerland-i ifjúsági fiú kerettel készül a versenyekre.
Első éves ifjúsági versenyzőként mindketten nagy reményei a magyar sísportnak, mivel mind fizikai, mind technikai felkészülésük példa nélküli a magyar alpesi sísportban.
Stark Márton és Szabó Bence az idei szezontól kezdve egy olasz szakemberrel folytatja a felkészülést egy országos „felzárkoztató” sí program keretein belül, amit a Nemzetközi Sí Szövetség segít.

Reméljük, hogy versenyzőink a szezonban kiemelt eredményeket érnek el a magyar sísportban.

A kezdet jó.