Sagan és Schurter is a sípályán alapoz – gyere velünk te is sítáborainkba!

Ajánlatok január végétől márciusig
2019. 01. 03, Csütörtök

A következő néhány gondolat elsősorban a bringásoknak szól, miért érdemes elutazni egy jó hangulatú sí- vagy snowboard táborba a szezon elején.

Válogass ajánlataink közül, akár síelni, akár snowboardozni szeretnél január, február, vagy március hónapokban:

Fedezd fel velünk Kreischberg lejtőit január végén!

Tanuljon snowboardozni képzett oktatóinktól Kreischberg lejtőin februárban (9-13.)!

Tanuljon snowboardozni képzett oktatóinktól Kreischberg lejtőin februárban (17-21.)!

Búcsúztassuk együtt az idei síszezont márciusban Murauban!

S hogy miért ajánljuk a sítáborokat?

Mindenek előtt szögezzük le, tiszteletben tartjuk, hogy sok amatőr bringás is megpróbálja úgy felépíteni a szezonját, mint a profik és már akár januárban, februárban elutaznak a kerékpározásnak kedvező éghajlatú vidékre. Ahhoz azonban, hogy valakinek örömöt okozzon a sportolás és a szezonban akár jó eredményekkel is zárhasson amatőr tömegsport rendezvényeken, nem feltétlenül kell beszűkülnie egy adott sportág keretei közé.

Nino Schurter

Ahogy a címben is szerepel, a világsztárok közül még a háromszoros világbajnok Peter Sagan is beiktat „pihenésképpen” téli sportokat programjába, a mountain bike fenomén Nino Schurter számára pedig konkrétan az alapozás részét képezi a sífutás és a sítúrázás. Mentálisan – és ezért fizikálisan is – nagyon jó hatással lehet egy sportolóra, ha kizökken a megszokott kerékvágásból, új ingerek érik. Eközben úgy tudunk feltöltődni, hogy mégsem áll le a rendszer, nem tespedünk el, vagy nem fásulunk el a monoton téli edzések miatt.

Nyilván a sízés, snowboardozás nem pontosan ugyanazokat az izmokat mozgatja mint a tekerés, és a sífutást leszámítva nem helyettesíthetik a téli sportok az állóképességi alapozó edzést sem, de az vitathatatlan, hogy mentálisan egy jól sikerült sítábor megalapozhat egy egész szezont. Meghozza a kedvet a sportoláshoz és az általános kondíciót is javítja. Úgyhogy kedves bringások, ha valami másra vágytok idén, mint amit eddig megszoktatok, kezdjétek a szezont egy sí- vagy snowboard táborral elérhető közelségben!

Akár egy hosszú hétvégére, 4-5 napra is megéri kiruccanni például a közeli Ausztriába, jó társaságban sportolhatsz friss levegőn, napsütésben. Feltöltődhetsz, hogy könnyebben kibírd azt a rövid időt, ami a városban megélt télből hátra van. Azokat, akik régóta párhuzamosan űzik a bringázást és a téli sportokat, már nem kell meggyőzni…

pic_1