Ami a sí és snowboard kölcsönzés mellett vagy ellen szól

2019. 02. 13, Szerda

Körüljárjuk a témát, kinek javasoljuk a vagy snowboard kölcsönzést, mi az, amit mégis érdemes megvenni, valamint különböző esetekből hogyan jövünk ki jobban anyagilag.

síléc kölcsönzés

Kinek javasoljuk a kölcsönzést?

Sokan vannak, akik alkalomszerűen, évente, vagy akár évente sem síelnek. Számukra adja magát, hogy nem érdemes beruházni drága felszerelésbe, pláne, ha teljes családban gondolkozunk. Mindazoknak, akik csak kevés időt tudnak rászánni egy szezonban (azaz egy hetet, vagy kevesebbet), már nem éri meg megvenni a felszerelést. Azoknak is a kölcsönzést javasoljuk, akik kezdők, vagy csak ismerkednének a sporttal, illetve gyerekeknek, akik ki tudják nőni a felszerelést.

Mit érdemes kölcsönözni és mit érdemes megvenni?

Nyilván ha rendszeresen sportolunk, a sícipőt, sílécet, snowboard cipőt, snowboardot is érdemes megvenni, de ezeket lehet bérelni is. Szakmailag azonban abszolút megindokolható, ha valaki csak egy saját cipőt vesz. A cipő egyedül az a kellék, ami teljesen egyénre szabott, lábformára, szélességre választott. A kölcsönzőnkben kétféle cipőtípust tartunk, egy szélesebb és puhább, illetve egy keményebb, szűkebb modellt. Síszemüveget, ruhát, apróbb kiegészítőket természetesen érdemes vásárolni, azt nem lehet bérelni.

sí kölcsönzés

Anyagilag mit érdemes tudni a kölcsönzésről?

Anyagilag megfontolandó a kölcsönzés, főleg a ritkán sportolóknak. Egy komplett felszerelés nálunk egy hétre – síléc, sícipő, síbot és bukósisak – 29 ezer forint, és mellé még adunk ingyen egy sí és sícipő zsákot is, akinek szüksége van rá. Egy ilyen komplett felszerelést alsó hangon 250 ezer forintért lehet megvásárolni újonnan. Ez azt jelenti, hogy aki egy szezonban egy hétre megy el, annak ebből az összegből 8 évig van rá lehetősége, hogy béreljen egy jó minőségű új felszerelést tőlünk. Mivel a kölcsönzőnkbe berakott felszereléseket állandóan cseréljük, így a lécek, cipők maximum 0-3 évesek általában. Ami még fontos, hogy a felszerelések szervizelve vannak, ezzel sem kell foglalkozni a vevőnek.

Milyen megmozdulásokhoz praktikus a kölcsönzés?

Minden több napos eseményre megéri kölcsönözni, ahol nem hónapokról van szó, mert ott már a saját felszerelés megvétele az indokolt. Az egynapos megmozdulásoknál azt kell tudni, hogy arányaiban drágábban kölcsönözhet az, aki ilyet szeretne, mivel a léc ilyenkor is kopik, esetleg utána szervizelni szükséges.